Thu Feb 12
J.P. MorganTradeflow:革新您的交易體驗
Wed Feb 11
EP雅瑩攜東方美學深耕東南亞市場,以服飾為橋共迎新春
Mon Feb 09
2024-11-15
HaiPress

Perdana Menteri,Datuk Seri Anwar Ibrahim berucap pada Persidangan Meja Bulat para pemain Industri sempena lawatan rasmi empat hari beliau ke Mesir / Foto Bernama
KUALA LUMPUR,14 November – Lawatan rasmi Perdana Menteri,Datuk Seri Anwar Ibrahim ke Mesir berjaya membuka potensi eksport bernilai RM4.8 bilion.
Pensyarah Kanan Jabatan Ekonomi Universiti Malaya (UM),Dr. Elya Nabila Abdul Bahri berkata inisiatif itu merupakan langkah positif kerajaan dalam merancakkan eksport negara.
"Kalau kita lihat,pertumbuhan eksport sebelum ini lebih perlahan berbanding import. Maka,lonjakan eksport ini penting untuk mengekalkan lebihan dagangan dalam keadaan surplus.
"Lawatan ini dijangka memberi kesan positif kepada negara dengan meningkatkan lebihan dagangan," katanya.
Pensyarah Kanan Jabatan Ekonomi Universiti Malaya (UM),Dr. Elya Nabila Abdul Bahri / Foto RTM