Sun Life lantik Noor Azam Mohd Yusof sebagai CEO Unit Takaful

2025-02-20     IDOPRESS

Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Sun Life Malaysia Takaful Bhd (SLMT),Noor Azam Mohd Yusof

KUALA LUMPUR,19 Februari- Sun Life Malaysia (Sun Life) melantik Noor Azam Mohd Yusof sebagai Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Sun Life Malaysia Takaful Bhd (SLMT) berkuat kuasa 3 Feb,2025.

Beliau menggantikan Jeffry Azmi yang telah bersara.

Dalam satu kenyataan hari ini,penyedia takaful keluarga dan insurans nyawa itu berkata berbekalkan pengalaman cemerlang lebih 25 tahun dalam sektor takaful dan konvensional,Azam Yusof membawa pengetahuan luasnya ke Sun Life.

“Kepakarannya termasuk pemasaran dan jualan,bancassurance dan bancatakaful,pengurusan saluran agensi,pembangunan perniagaan dan transformasi perniagaan strategik.

“Sebagai CEO SLMT,Azam Yusof akan bertanggungjawab menyelia semua aspek perniagaan,termasuk pematuhan syariah dan tadbir urus,” katanya.

Katanya,CEO baharu itu akan menerajui pelaksanaan strategi perniagaan SLMT,yang direka untuk mencapai pertumbuhan berterusan dan meningkatkan kedudukannya sebagai peneraju utama bancatakaful di pasaran Malaysia.

“Azam Yusof menyertai Sun Life daripada pengendali Takaful keluarga terkemuka,selepas berkhidmat sebagai CEO sejak 2017.

“Beliau memiliki Ijazah Sarjana Muda Sains (Pemasaran) dari Universiti Illinois Utara dan Ijazah Sarjana dalam pentadbiran perniagaan dari Universiti Teknologi MARA,” katanya.- BERNAMA

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.