PM ke Sabah esok tinjau keadaan banjir

2025-09-18     HaiPress

Anwar Ibrahim pada Majlis Pembukaan Perhimpunan Agung Antara Parlimen ASEAN ke-46 (AIPA GA) 2025 di WTCKL hari ini/RTM

KUALA LUMPUR,18 September- Perdana Menteri,Datuk Seri Anwar Ibrahim dijadual ke Sabah esok bagi meninjau keadaan banjir di negeri itu.

Beliau mengesahkan perkara itu ketika diminta mengulas mengenai situasi banjir di Sabah selepas merasmikan Majlis Pembukaan Perhimpunan Agung Antara Parlimen ASEAN ke-46 (AIPA GA) 2025 diPusat Dagangan DuniaKuala Lumpur (WTCKL),di sini.

"Saya akan ke Sabah esok," katanya ringkas.

Setakat 11.00 pagi ini,seramai 3,134 penduduk daripada 916 keluarga di Sabah terjejas akibat banjir,meningkat berbanding 2,919 orang daripada 814 keluarga semalam.

Penafian: Artikel ini diterbitkan semula dari media lain. Tujuan mencetak semula adalah untuk menyampaikan lebih banyak maklumat. Ini tidak bermakna laman web ini bersetuju dengan pandangannya dan bertanggungjawab ke atas keasliannya, dan tidak menanggung tanggungjawab undang-undang. Semua sumber di laman web ini dikumpulkan di Internet. Tujuan perkongsian adalah untuk pembelajaran dan rujukan sahaja. Sekiranya terdapat pelanggaran hak cipta atau harta intelek, sila tinggalkan mesej.